+36 1/999-8546 Kattintson ide és kérjen visszahívást!

Tófólia, geotextília méretezés

Egyedi szolgáltatásunk a tófólia és geotextília méretezés, akár hozott anyagból is. Nem csak a kért méretre vágjuk az anyagokat, de professzionális hegesztőautomatáink segítségével össze is hegesztjük őket.

Függetlenül attól, hogy tófóliáról (BTL, lágy PVC) van szó vagy geotextíliáról, sík leplet mindenből tudunk készíteni. Ez a sík lepel kétféle módon készülhet el:

  • Egyszerű lepel: négyszög, ami lehet négyzet vagy téglalap
  • Síkbeli alakzat: négyszögekből kirakott sík alakzat

Alapvető tudnivalók

Tófólia és geotextília méretre készítésnél egymás mellé helyezett csíkokat hegesztünk össze. A csíkok anyagtípustól függően 5-20 cm-es átfedésben vannak, ez a hegesztőautomata számára a hegesztési felület. Ezért egy adott mérethez figyelembe kell venni az így keletkező hegesztési átfedéseket is.

A kért méretet az egyik irányból a felhasznált anyag szélessége határozza meg. Például, ha egy tófólia csík 2.1 m széles, akkor az egyik irányban ennek a többszörösével kell kalkulálni, illetve ebből levonni a hegesztéshez szükséges átfedéseket. Tehát, ha a cél egy 8 m széles lepel, akkor a 2.1 m-es szélesség pont ideális, mert négy csík egymás mellett kicsivel több, mint 8 m és a hegesztési átfedésekhez elegendő a 10 cm-es plusz. A másik irányban már nincs ilyen korlát, ott pontosan megadható a kért méret.

Egyszerű lepel hegesztése

Amennyiben csak egy négyszögre vagy téglalapra van szükség, akkor egy szélességre és egy hosszúságra van szükségünk.

Egyszerű lepel

Síkbeli alakzat hegesztése

Ebben az esetben több verzió lehetséges, ezért pontos rajz szükséges a méretezéshez. Elkészíthető például:

  • Az egyes csíkok egymáshoz képest elcsúsztatásával formát követő lepel
  • Különböző négyszögek kombinálásával "L" vagy éppen "T", esetleg "H" formájú alakzat
Sík alakzat