+36 30/463-1685 Kattintson ide és kérjen visszahívást!

Kazaltakarók technológiája

A légáteresztő kazaltakarók technológiája

A légáteresztő kazaltakaró anyaga

A légáteresztő kazaltakaró tűnemezeléssel készül műanyag szálak millióiból. Az eredmény egy nem szőtt textília, ami átengedi a levegőt, 3D-s belső szerkezete pedig dréncsőhöz hasonlatosan elvezeti a vizet.

Erős anyag

A szálak erős kötésben vannak egymással, így nehéz elszakítani vagy kilyukasztani az anyagot.
Ez kifejezetten hasznos, mivel a bálákból kilógó szálak beleakadnak az anyagba, létrehozva egy tépőzár-szerű hatást, ami segíti a biztos rögzítést.

Ellenáll az UV-sugárzásnak

A textil műanyag szálait UV-sugárzás elleni védelemmel látják el, így az ebből az anyagból készült kazaltakarók akár 4-5 évig ellátják feladatukat.

A vízhatlan kazaltakarók technológiája

Vízhatlan bálatakaróink technikai alapját a BTL fóliák adják. Ezek a geomembránok olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek számos előnyt jelentenek a kazaltakarók, bálatakarók területén.

Hálós anyagszerkezet

A BTL™ fóliák alapvetően három rétegből épülnek fel: egy HDPE szálakból szőtt réteg középen, amelyet mindkét oldalról különleges bevonatok borítanak.

A BTL™ fóliák anyagszerkezete

Könnyű, erős, ellenálló

A fent leírt struktúrából fakadóan a BTL™ fóliák nagyon erősek, de mégis rendkívül könnyűek és relatív vékonyak. A fóliák különleges bevonatai UV-ellenállást és kopásállóságot biztosítanak.

A BTL anyagból készülő kazaltakarók akár 10 szezonon keresztül használhatóak. Ez nem csak UV-ellenállásuknak köszönhető, hanem annak is, hogy sem a fagy, sem a nagy meleg nincs jelentős hatással az anyagra.
A BTL-ből készült takarók ugyanúgy viselkednek -30°C-on és +30°C-on is: nem keményednek meg, nem lágyulnak fel.

Amennyiben szeretné jobban megismerni a BTL™ fóliákat kattintson ide.

Előnyök a kazaltakarásban

Mivel rendkívül könnyű a BTL™-ből készülő bálatakaró és az anyag lehetővé teszi a takaró harmonika-szerű összehajtását, ezért könnyű felrakni és leszedni a kazalról.

Nem jelent gondot a használat melegben sem és hidegben sem. A BTL fóliák anyaga nem keményedik meg a hidegben és nem kezd el nyúlni a melegben. Emiatt hőmérséklettől függetlenül feltehető és levehető a kazalról.

Az anyagerősségnek és ellenállóságnak köszönhetően hosszú időn keresztül használhatóak. Amennyiben megfelelően kezeli és tárolja, akár 10 szezonnyi szolgálatra számíthat a BTL-ből készült bálatakaróktól.

A BTL-ből készülő kazaltakaró vízzáró réteget képez, így az alatta lévő terményt nem éri nedvesség. A berohadás ellen sokat jelenthet a kazal megfelelő tájolása (É-D) is.