+36 1/999-8546 Kattintson ide és kérjen visszahívást!

Víztározók, tavak kivitelezése

A víztározó kivitelezése sok megválaszolandó kérdéssel jár. Az is előfordul, hogy az épülő tó csak egy "szükséges rossz". Víztározó generálkivitelezési szolgáltatásunkat ennek megfelelően alakítottuk ki. A tervezéstől, a földmunkán, szigetelésen és az engedélyeztetésen át, az esetleges környezetvédelmi képviseletig levesszük a terhet válláról. Tesszük mindezt rugalmas kivitelezési feltételek és minőségi munkavégzés mellett. Amennyiben a kivitelezés csak egy szakaszában van szüksége ránk - pl. vízszigetelés vagy tervezés - akkor is állunk szíves rendelkezésére.

Öntözővíztározó

Egy víztározó, csatorna építésének sok oka lehet. A mezőgazdaságban az állattartó telepek számára (legyen szó sertés-, marha- vagy baromfitelepről) tűzivíztározók, hígtrágyatározók kialakítása sok esetben törvényi előírások miatt szükséges. A mezőgazdaságban tud kiemelkedően hasznos lenni az öntözővíztározó, ami lehetővé teszi a folyamatos vízellátást száraz időszakokban is. Ipari parkok, csarnokok mellé (sőt, bevásárlóközpontokba vagy más nagyobb épületekbe) ugyanúgy kötelező lehet tűzivíztározót építeni, de ezen a területen a záportározók is fontos szerepet töltenek be a hirtele leesett, nagy mennyiségű csapadék tárolásában. Autópályák, autóutak mellett épülő párologtató csatornák és tavak is hasonló célokat szolgálnak. Dísztavak jellemzően esztétikai szerepet töltenek be, de egyúttal ezek lehetnek fürdőtavak is vagy a funkcionálisabb tározók feladatait is elláthatják (tűzivíztározó, záportározó, stb.).

Mivel a víztározók kivitelezése típustól függően különböző kihívásokat és technikai követelményeket támaszt, kivitelezési szolgáltatásunk ennek megfelelően komplett megoldást jelent Önnek. Például általánosságban elmondható, hogy a legtöbb, nagyobb víztározó építése engedélyeztetésen esik át. A tervezés során figyelembe kell venni a különböző víztározók technikai követelményeit, pl. szívócsövek tűzivíztározó esetében, környezetvédelmi szempontok hígtrágyatározók esetén vagy a tó biológiája öntisztuló tavak esetén.

Kivitelezési szolgáltatásaink. Teljes körű megoldás.

  • Tervezés, engedélyeztetés
  • Földmunka
  • Csövezés, műtárgyak, stb.
  • Vízszigetelés
  • Környezetvédelmi kérdések kezelése

A tározók szigeteléséhez hagyományos és innovatív anyagokat használunk. Lágy PVC fóliával, HDPE lemezzel, EPDM gumifóliával és BTL fóliákkal is dolgozunk, így minden esetben az Ön igényeinek és költségvetésének megfelelő megoldást nyújtjuk. Technológiától függően akár az ideálistól eltérő körülmének mellett is - pl. talajvizes terület - megoldással tudunk szolgálni.

Az alábbi oldalakon részletesebben olvashat a kivitelezés vízszigetelés folyamatáról a tűzivíztározók, a dísztavak és ciszternák példáin keresztül: