+36 1/999-8546 Kattintson ide és kérjen visszahívást!

Kazaltakaró, bálatakaró

A széna- és szalma tárolásának módja kiemelkedően fontos a termény megóvásának érdekében. Az időjárási körülményekből és a penészedésből, illetve gombák, baktériumok elszaporodásából fakadó állagromlás nemcsak a termény belső értékeit rombolja, de ártalmas lehet a kazalban, bálában tárolt takarmányt fogyasztó állatok számára is.

Míg az épített bálatárolók ideális megoldások, sokan választják a bálák kazlakban tárolását, ezzel csökkentve költségeiket. Ilyen esetekre kínál megoldást az általunk sztenders és egyedi méretre készített bálatakaró. Igényektől függően kétféle kazaltakaró típust készítünk:

Kazaltakaró légáteresztő anyagból

Légáteresztő kazaltakaró, bálatakaró

Amennyiben légáteresztő kazaltakaró a cél, akkor is tudunk megoldással szolgálni. Kiváló választás, ha már eleve nem teljesen száraz kazlat kell takarni, mivel a légáteresztő anyagon keresztül távozhat a nedvesség.

Könnyű és strapabíró

A légáteresztő kazaltakaró anyag nem szőtt műanyag szálakból készült flíz. A sok ezer műanyag szál a tűnemezelésnek köszönhetően könnyű, erős, hajlékony és légáteresztő textíliát alkot.

Textil jellegének és erős anyagának köszönhetően a bála szálaival tépőzár-szerű hatást alakít ki: a szálak beleakadnak a textílába, de nem szakítják el. Ezzel a tulajdonságával hozzájárul az erősebb, stabilabb rögzítéshez.

Elvezeti a vizet, átengedi a szelet

A légáteresztő kazaltakaró működési elve a belső 3D-s szálszerkezetnek köszönhető. Ez a szerkezet, úgy működik, mint egy dréncső: felveszi és elvezeti a vizet a takaró aljába, ahol egyszerűen elszivárog a talajba. Ezt a működési elvet kell szavatolni azzal, hogy a kazlon 45°-os szögben megfeszítve terítik a takarót.

Az anyag másik fontos tulajdonsága, hogy a szél egyszerűen átfúj rajta. Emiatt nem érvényesül a szél szívóhatása, nem lesz vitorla a takaróból. Nem utolsó sorban pedig a kazaltakaró alatti nedvesség távozni tud az anyagon keresztül.

Sztenderd és egyedi méretek

A légáteresztő kazaltakaró az alábbi sztenderd méretekben elérhető:

  • 7.6 m x 12.5 m
  • 7.6 m x 25 m
  • 9.8 m x 12.5 m
  • 9.8 m x 25 m
  • 12 m x 25 m
  • 15.6 m x 25 m

Kazaltakaró vízhatlan anyagból

Vízhatlan kazaltakaró, bálatakaró

Ott ahol teljes vízzárásra van szükség, tökéletes megoldást nyújt a BTL fóliából készülő vízhatlan (nem légáteresztő) kazaltakaró. A mezőgazdasági melléktermékeket, bálákat tüzelő bioerőművek alacsony nedvességtartalmat követelnek meg a beszállított anyagoktól. A BTL kazaltakarók nem engedik megázni az értékes terméket és hosszú évekig felhasználhatóak.

3 az 1-ben: hosszú távú megoldás, könnyű, erős

A BTL fóliák anyagát számos vizsgálatnak vetették alá, pl. a bálatakarás szempontjából kifejezetten fontos gyorsított UV öregítési vizsgálaton. Akár 10 szezont is kibírnak tűző napon.

Az anyag óriási előnye, hogy a hidegben nem keményedik meg, a melegben nem lágyul fel. A BTL-ből készült takarók ugyanúgy viselkednek -30°C-on és +30°C-on is.

Szövött anyagszerkezetüknek köszönhetően nagyon nehéz elszakítani őket és ellenállóak a sérülésekkel szemben.

Amennyiben bővebben érdekli a BTL fóliák technológiája kattintson ide.

A BTL-ből készülő kazaltakaró egyedi méretre készíthető

A BTL-lel nincsenek méretkorlátok! Alakítson ki tetszőleges méretű kazlakat és rendeljen egyedi méretre készített kazaltakarót.

A takarók hosszát 3.66 m széles fóliatekercsek leplesítésével kapjuk, szélességük pedig 10 cm-es pontossággal kialakítható. Akár ezer négyzetméter feletti méretben is elkészítjük a kívánt kazaltakarót.

A célnak legmegfelelőbb kialakítás

Használható a kazlak alá, oldaltakarónak, illetve felső takaróponyvának.

Varrott rögzítés

A ponyva rögzítése könnyebbé válik a fólia szélébe varrott, erősített fülekkel. Ezek sokkal többször erősebbek, mint a fémgyűrűk.

Gyors kiszolgálás

Az egyedi méretre készített takarót a rendeléstől számítva 2-4 munkanapon belül kézhez kapja.

A következő oldalakon az alábbi témákat dolgozzuk fel: