+36 1/999-8546 Kattintson ide és kérjen visszahívást!

Gyakori kérdések és válaszok az esővízgyűjtésről

Miből álljon az esővízgyűjtő rendszer, ha a vizet kerti locsolásra, kerti tó feltöltésre és autómosásra akarom használni?

Ebben az esetben minimális követelmény az esővízgyűjtő tartály és egy szivattyú. Érdemes az esővízgyűjtő tartályt túlfolyásra is felkészíteni, illetve legalább mechanikai szűrőn keresztül beengedni a vizet a tartályba.

Miből álljon az esővízgyűjtő rendszer, ha WC-öblítésre és mosásra is használnám az esővizet?

Ez esetben már mindenképpen szükség van egy finomszűrőre is a mechanikai szűrőn felül, illetve egy vezérlőegység is szükséges a rendszer megfelelő működtetéséhez.

Tényleg moshatom a ruháimat esővízzel?

Alapos vizsgálatok alapján elmondható, hogy az esővízzel nem kerül több baktérium a ruhákba és a mosási minőség sem romlik.

Az esővíz ráadásul lágyabb, mint a vezetékes, így kevesebb vízkő rakódik le belőle és kevesebb mosószerrel is ugyanolyan tiszták lesznek a ruhák!

Romolhat a vízminőség, algásodás előfordulhat?

A megfelelően méretezett és telepített esővízgyűjtő tartály vízminősége megfelel a használati követelményeknek. Amellett, hogy a vizet sötétben, 18 °C alatt kell tartani, a megfelelően megválasztott tartály méret biztosítja a víztömeg teljes lecserélődését legalább 2 havonta. Amennyiben ez a vízcsere nem történik meg előfordulhat algásodás, ez esetben csak locsolásra ajánlott a víz.

Használható az esővízgyűjtő rendszer télen is?

Amennyiben minden részegység, cső és a tartály is fagy pont alatt van, akkor semmi akadálya a rendszer használatának a téli időszakban.

Mi történik, ha megtelik az esővízgyűjtő tartály?

A tartályokba túlfolyót érdemes emiatt beépíteni, melyből célszerű szikkasztással elvezetni a felesleges esővizet.

Mekkora legyen az esővízgyűjtő tartály?

Az esővízgyűjtő tartály az igényekhez megfelelően alkalmazkodva ne legyen túl kicsi és ne legyen túl nagy. A megfelelő méret megtalálásához ide kattintva talál éget.

Túl nagy a ciszternám esővízgyűjtéshez, mit tegyek?

Túl nagy ciszterna esetén a vízmennyiséget egy túlfolyó megfelelő elhelyezésével könnyen lehet szabályozni. Így sosem lesz bizonyos vízmennyiségnél több az esővízgyűjtő tartályban.

Mennyi idő alatt készül el az esővízgyűjtő tartály?

Az esővízgyűjtő tartályainkat általában 1 hetes határidővel készítjük el.

Mennyi garancia van az esővízgyűjtő tartályokra?

A ciszterna, emésztő szigeteléseinkhez használt anyagra 25 év anyagszavatosság vonatkozik, a várható élettartam ennél jóval hosszabb. Az előregyártott merev falú tartályokra gyártótól és típustúl függően változó garancia vonatkozik. Pl. a föld alatti tartályok 15 év garanciával rendelkeznek, míg a föld felettiek minősége 5-10 évig garantált. Természetesen a várható élettartam ezek esetében is több, mint a meghatározott garanciális időtartam.