+36 1/999-8546 Kattintson ide és kérjen visszahívást!

Föld alatti és föld feletti esővízgyűjtő tartály

Ha nincs használaton kívüli ciszternája, akkor kiváló választás lehet a merev falú föld alatti vagy feletti esővízgyűjtő tartály.

Föld alatti- és feletti tartályokból is számos verzió létezik, utóbbiak egyes típusaiból a kert dísze is válhat exkluzív megjelenésüknek köszönhetően.

Föld alatti tartályok

A föld alatti tartályok, akkor jelentenek tökéletes választást, ha nincs régi, használaton kívüli ciszterna, ami átalakítható esővízgyűjtővé. A felépítésük változattól függetlenül nagyon hasonló:

  • Tartálytest 1
  • Vízkivételi cső 2
  • Befolyó cső 3
  • Túlfolyó cső 4
  • Szűrő 5
  • Aknalejárat 6
  • Aknafedél 7
Föld alatti esővízgűjtő

Az előre készített, merev falú tartályok előnye, hogy nincs szükség komolyabb kőműves munkára a telepítésükhöz. Mindössze földmunkával, a megfelelő csövezés kialakításával gyorsan telepíthetőek és használatba vehetőek.

A megfelelő típus megválasztásával, akár autó is parkolhat az esővízgyűjtőre.

Tekintse meg a föld alatti esővízgyűjtő tartályok katalógusát ide kattintva. Amennyiben érdekli valamelyik megoldás, keressen minket a info@ipari-szigeteles.hu e-mail címen vagy a +36 1/999-8546 telefonszámon.

Föld feletti tartályok

Föld feletti esővízgűjtő

A föld feletti tartályok alapvetően két típust képviselnek. Az egyik típus elsősorban a funkcióra koncentrál, ezeknek a megjelenése nem a dizájnról híres. Főleg olyan helyeken érdemes a felállításuk, ahol szükség van a nagyobb mennyiségű esővízgyűjtésre (2 600 l-ig), de nincs lehetőség föld alatti tartályok használatára. Például pincék, félreeső, ház mögötti helyek.

A másik típus az ízléses, kisebb kapacitású (300-600 l) esővízgyűjtő. Ezekből is létezik egy klasszikus, egyszerű dizájnnal rendelkező vonal, illetve egy kifejezetten a megjelenésre koncetráló család. Ez utóbbi a moderntől a rusztikusig számos formát magára ölt, egyes változataiba kisebb növények, virágok ültethetőek.

A föld feletti esővízgyűjtőknek jellemzően nagyon hasonló a működésük. Általában a csatorna mellé érdemes elhelyezni őket, mert közvetlenül rácsatlakoznak és az összegyűjtött vizet az aljukon elhelyezett csappal lehet kiengedni.

Föld feletti esővízgűjtők

Kattintson ide a föld feletti esővízgyűjtő tartályok katalógusának letöltéséhez. Ha érdekli valamelyik megoldás, keressen minket a info@ipari-szigeteles.hu e-mail címen vagy a +36 1/999-8546 telefonszámon.